Jeg har lært at lære

Christian Panton, 27 år, bachelor i nanoteknologi ved Københavns Universitet, er i gang med at skrive speciale i eScience, en kobling af datalogi og naturvidenskab. Bor på Frederiksberg.

“Jeg gik på Rudolf Steiner Skolen i Vordingborg fra børnehave (1988) til og med 5. klasse (1997), men da min familie flyttede væk fra skolen, blev jeg nødt til at skifte til en lokal skole. Da jeg trådte ud af Steinerskolen, mødte jeg det klassiske danske undervisningsystem. Der var visse færdigheder, man forventede af børnene, der var standardiseret undervisning, og på grund af undervisningsforløbet på RS, var jeg ikke helt på samme niveau i matematikundervisningen. Det tog mig dog ikke mere end et par måneder at lære, og på næste klassetrin hjalp jeg de andre elever. Det er en af de ting, som jeg husker tydeligst.”

“Det vigtigste, jeg har taget med mig fra R.S skolen er, at jeg har lært at lære. Den dag i dag føler jeg, at jeg stadig har de evner med mig.”

“Min bagage fra RS er min evne til hurtigt at sætte mig ind i problemstillinger og foretage mig så forskellige ting som at åbne et teknologifristed (Labitat) på Frederiksberg og opsætte trådløst netværk på indlandsisen. Jeg føler også, at netop dette er, hvad folk værdsætter mig for, at jeg kan multitaske og min evne til at arbejde selvstændigt med stort set hvilket som helst problem, der bliver stillet mig.”

Læs mere her